Ne demek?

Wiki Article

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) zemin amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki tütün, yangın, doğal gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların başka katlara intikalini engellemek veya olabilir evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Belirli bir ısıevet denli dayanıklı olan yangın baplarının insanların hariçya çıkmasını esenlayana derece dayanması çok önemlidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara münasip halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Mono blok beden bünyesı dizi sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin ciğerinden sabık 4 tane cıvata ile bir birine bağlanması ile esenlanmaktadır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal eylemek ve montajını geçirmek binaların yangından korunması karınin elzemdir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yamaç adetsı: Binaların gömlek adetsı bapların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı bünyelarda her katta bir kıta müstacel çıkış bapsı vaziyet almalıdır. Faik katlı bünyelarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar bulunabilir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel kalıp önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa değişiklik göstermektedir. Pahaı etkileyen Yangın Merdiveni Kapısı esas faktör kapının hırse peklik seviyesidir. Bu kızdırmae dayanıklılık seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kadar sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Bu mevzuda salahiyettar yangın firmasından yardım alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın kapıları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli bir dakika aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine olanak sağlayıcı baplardır.

Report this wiki page